Käyttöehdot

Villikoodin keskustelubotit tallentavat kaikki käymänsä keskustelut, käyttäjän mahdollisesti bottiin lataamat kuvat, äänet ja muut tiedostot. Mikäli käytät bottia sisäänkirjautumista vaativan palvelun kautta (esim. Skype, FaceBook Messenger, Microsoft Teams), botti tallentaa myös palvelun kautta saadun käyttäjätunnuksen, nimen ja muut saatavilla olevat profiilitiedot. Kerättyjä tietoja voidaan yhdistää muista julkisista tai yksityisistä lähteistä saataviin aineistoihin.

Tietoja hyödynnetään botin omassa toiminnassa, sekä uusien tuotteiden kehittämisessä. Varaamme myös oikeuden luovuttaa nimettömäksi muutettuja aineistoja kolmansille osapuolille.

Viimeisin päivitys: 4.1.2019

Usein kysyttyä

Mihin minusta kerättyjä tietoja käytetään?

Tietoja käytetään pääasiassa botin ”muistin” toteuttamiseen ja tekoälyn parantamiseen. Esimerkiksi: Botti voi (käyttötarkoituksestaan riippuen) muistaa aikaisemmat käymänsä keskustelut käyttäjän kanssa, tervehtiä nimellä, onnitella syntymäpäivästä, lähettää hälytyksiä tms. Tämän kaltaisten älykkäältä vaikuttavien ominaisuuksien toteutus vaatii, että botti tallentaa tietoja sekä käydyistä keskusteluista että käyttäjästään.

Varaamme kuitenkin oikeuden hyödyntää kaupallisesti bottien keräämää tietoa, sekä yhdistelemään kerättyjä tietoja muiden tietolähteiden tietoihin. Emme kuitenkaan luovuta henkilökohtaisia käyttäjätietojasi ulkopuolisille: Luovutustilanteessa tieto anonymisoidaan, eli tiedosta poistetaan käyttäjätunnukset, nimet, henkilötunnukset ja muut käyttäjän yksilöimisen mahdollistavat tiedot.

Toivottavasti tämä on sinustakin reilua: Botin käyttö on sinulle ilmaista (joskus jopa hyödyllistä tai hauskaa!), ja vastapalveluksi saamme mahdollisuuden kehittää omia tuotteita ja palveluitamme.

Mitä tarkoittaa, että botti ”tallentaa kaikki saatavilla olevat profiilitiedot”?

Botti kerää ja tallentaa kaiken käyttäjästään saatavilla olevan tiedon, jonka sisältö vaihtelee botissa käytetyn kanavan mukaan.

Tällä hetkellä botteja voi käyttää mm. suoraan verkkosivulta, voit lisätä botin Skype-kontaktiksi tai jutella botille Facebook Messenger- tai Microsoft Teams-sovelluksen kautta. Jokainen näistä kanavista tarjoaa hieman eri tietoja käyttäjästään botin saataville. Mikäli käytät bottia kanavassa, joka edellyttää käyttäjän tunnistamista (esim. Skype, FB Messenger, Teams), botti saa käyttöönsä vähintään käyttäjän yksilöivän käyttäjätunnuksen, sekä käyttäjän joko todellisen tai lempinimen.

Voinko käyttää bottia niin, että minua ei tunnisteta lainkaan?

Mikäli haluat käyttää bottia täysin nimettömänä, käytä verkkosivuille upotettuja botteja. Mikäli botin verkkosivusto ei pyydä tunnistautumista, botti tallentaa käydyt keskustelut, mutta ei tiedä kenen kanssa keskustelua käydään (eikä näinollen pysty tervehtimään käyttäjää nimellä, tai muista mitä käyttäjä aikaisemmin botin kanssa on keskustellut). Esimerkkinä Kalle Kotipsykiatrin verkkoversio.

Keskustellessasi botin kanssa, vältä syöttämästä botille tietoja mistä sinut voisi tunnistaa. Älä käytä omaa nimeäsi, henkilötunnusta, tai syötä botille muita henkilökohtaisia tietojasi. Botin automaattisesti keräämät käyttäjätiedot on helppo poistaa tarvittaessa. Emme kuitenkaan pysty täysin aukottomasti poistamaan keskusteluun itse syöttämiäsi tietoja, joista sinut voi mahdollisesti tunnistaa.

Entä jos haluan saada tietää mitä tietoja minusta on tallennettu, päivittää tallennettuja tietoja tai tulla kokonaan unohdetuksi?

Jos olet käyttänyt bottia vain verkkosivun kautta joka ei vaadi sisäänkirjautumista, sinusta ei ole mitään tallennettua tietoa. Bottiin on tallentunut ainoastaan nimettömiä keskusteluita, joita ei voi yhdistää sinuun millään tavalla.

Muussa tapauksessa ota meihin suoraan yhteyttä esim. sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät alla!

Yhteystiedot

Autamme mielellämme tietokäytäntöihin liittyvissä asioissa!

Janne Hansen
janne.hansen@villikoodi.fi
+358 40 501 9377